អាហារ៤ប្រភេទដែលមិនគួរទទួលទាននៅពេលព្រឹក
អាហារដែលអ្នកគួរចៀសវាងទទួលទាននៅពេលព្រឹកមានដូចជា ៖
នំប៉័ងលាបសូកូឡាប្រសិនបើទទួលទានហើយនំប៉័ងលាបសូកូឡា អ្នកមានអារម្មណ៍ស្ទុះស្ទាល្អ គឺ បណ្តាលមកពីជាតិស្ករ នៅក្នុងសូកូឡា។ យកល្អ គួរលាបលើនំប៉័ង ដោយប៊័រសណ្តែក ឬដំណាប់ផ្លែឈើវិញ ប្រសើរជាង។
ការស្រាវជ្រាវពីអាហារបានរកឃើញថា ជិត១០០ភាគរយនៃផលិតផលអាហារធញ្ញជាតិត្រូវបានផលិតឡើងតាមរយៈយន្តការបំប្លែងតំណពូជពីសណ្តែកសៀង(GMO Material)មិនមែនផលិតមកពីធញ្ញជាតិគ្រាប់ពេញ( Whole Grain) សុទ្ធ១០០ភាគរយដូចដែលបញ្ជាក់នៅក្នុងស្លាកផលិតផលនោះទេ។ ដូច្នេះ ប្រយោជន៍ដែលរាងកាយអាចយកទៅប្រើការបានពិតប្រាកដគឺមានតែទឹកដោះគោតែមួយមុខគត់។
នំធញ្ញជាតិដែលអ្នកមើលឃើញថាពោរពេញទៅដោយធញ្ញជាតិ ប៉ុន្តែអាហារប្រភេទនេះមានសមាសធាតុផ្សំនៃជាតិស្ករយ៉ាងតិច៣ប្រភេទឡើងទៅដូចជាស្ករហ៊្វ្រុកតូស(Fructose)ទឹកស្ករពោត(HighFructose Corn Syrup)ស្ករក្រហមនិងស្ករអំពៅ។ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកជ្រើសនំធញ្ញជាតិបែបនេះមកទទួលទានជាអាហារពេលព្រឹកស្មើនឹងយកជាតិស្ករ ដាក់ចូលក្នុងមាត់ប្រមាណ៣០ក្រាមទោះជារសជាតិមិនដូចស្ករក្តី។
ជាអាហារពេលព្រឹកដែលអ្នកគួរទទួលទានឱ្យតិចបំផុត។តាមរយៈទិន្នន័យដែលទទួលទានបានធ្វើឱ្យសាលាវេជ្ជសាស្ត្រហារវ៉ាដ(Harvard Medicine School)បានបង្ហាញនូវលទ្ធផលការស្រាវជ្រាវថា ប្រសិនបើផ្អាកបរិភោគផលិតផលសាច់កែច្នៃ១០០ក្រាមក្នុង១ថ្ងៃអាចជួយបន្ថយអត្រាប្រឈមនឹងការបាត់បង់ជីវិតមុនវ័យដល់ទៅ២០ភាគរយឯណោះ៕
អត្ថបទ៖Mr. Rina
អាហារ៤ប្រភេទដែលមិនគួរទទួលទាននៅពេលព្រឹក
Reviewed by Unknown
on
8:16 AM
Rating:
